Kako pravilno negovati lase? - Šamponi.si

Kako pravilno negovati lase?

Nimaš dovolj časa za pranje las? Te skrbijo posledice?

Se ti zdi pranje las zamudno in raje "potegneš" še kakšen dan ali dva, samo, da ti ni potrebno oprati las?

Žal si velikokrat ravno s temi vprašanji in miselnostjo, naredimo več škode kot koristi. 

Zelo pomembno je kako/kdaj si operemo lase in kakšne produkte uporabljamo.

Ko govorimo o osnovnih stopnjah pranja in nege las se sliši, kot da govorimo o več urnih tretmajih, ki jih opravljajo zgolj v frizerskih salonih. Vendar temu ni tako. 

Bolj pomembna kot je nega las v frizerskih salonih je nega las v udobju domače kopalnice. Bistvena razlika pa so izdelki, ki jih uporabljamo. 

Verjemi, lažje je kot si misliš ali kot se sliši.

Ne verjameš?

Beri dalje...

OSNOVNE STOPNJE NEGE LAS:

1. uporaba čistilnega šampona

2. uporaba negovalnega šampona

3. poljubna stopnja - nega lasišča

4. uporaba maske ali balzama

5. poljubna stopnja - uporaba seruma za rast las in proti izpadanju

6. obvezna stopnja - lase posuši s sušilcem

7. nanos najljubšega olja ali seruma za nego konic

 

Da ti podrobneje obrazložim.

V primeru, da ti je uporaba tehnike dvojnih šamponov preveč, lahko uporabiš enega. Zelo pomembno je, da se na začetku s prvim šamponom lasje in lasišče globinsko očistijo. Vzemi si čas. Porazdeli šampon po celotnem lasišču in laseh ter s krožnimi gibi dobro premasiraj celotno površino glave. No, obraz le izpusti :). Čistilni šampon bo tvoje lase in lasišče globinsko učistil in pripravil na negovalne produkte, ki sledijo. 

Uporaba negovalnega šampona je priporočena iz vidika zdravja dolžine las. Namen šamponov ni samo, da se lasje operejo ampak, da se tudi navlažijo in nahranijo. Kot pri koži je tudi pri laseh pomebno, da vlaga in hranljive snovi čim dlje ostanejo v notranjosti lasu. Vseeno pa pazi, da si izbereš negovalen šampon, ki ti ne bo še dodatno zamastil las. 

Se sprašuješ kako bi lahko doma negoval lasišče, tudi če lasišča ne vidiš tako dobro kot ga morda vidi frizer?

Na svetu ni dveh oseb, ki bi imeli isto lasišče. Vsako lasišče je drugačno in pripoveduje zgodbo življenja posameznika. Kaj se hecaš? Kako misliš zgodbo življenja? Vse kar mi počnemo v življenju... lahko je služba, šola, družinsko življenje ipd. ima vpliv na naše zdravje na naše telo.

Lasišče je kot knjiga iz katerega lahko razberemo večino vsebine. Kako to mislim? Stres lahko povzroči prhljaj ali prekomerno izpadanje las. Mastenje je glavna posledica čiščenja odvečnih snovi iz telesa ali vplivov okolja na lase.  

(V primeru, da meniš, da težav z lasiščem nimaš... to stopnjo preskoči.) V primeru, da meniš nasprotno ti zelo priporočamo, da dodaš v svojo rutino nege las in lasišča še takorak. Kako lahko neguješ lasišče?

Z uporabo posebnih balzamov ali odmakanja lasišča s šamponom lahko lasišču povrneš osnovni ph, preprečiš nastanek prhljaja in pa umirjaš lojnice, kar lahko na dolgi rok upočasni prekomerno mastenje.

V primeru, da imaš daljše lase, vedno uporabi negovalno masko ali balzam.

Kaj nista balzam in maska dve različni vrsti produktov?

Ja res je.

Zato ti ekipa Šamponi.si vedno sestavi personalizirano nega lasišča (ne verjameš? Pošlji nam sporočilo ;) ) in las, kjer ti glede na opis tvojih las svetujemo uporabo maske in balzama.

Pa lahko masko in balzam uporabljam pri vsakem pranju las? Ne, če lahko...absolutno moraš.

Maska in balzam lase nahranita, navlažita, jim povrneta sijaj, mehkobo in zapreta lasne luske. Kar pomeni, da maska in balzam pripomoreta k zapiranju vlage in hranilnih snovi v notranjosti las. Seveda pa nepozabi! Masko in balzam nanašaj zgoljpo dolžini las. Nikoli po površini glave. Prav tako ju ne vmasiraj ampak nanesi po laseh in razčeši. Pusti delovati nekaj minut in zelo dobro izperi lase.

 

Uporaba seruma za rast las in za preprečevanje izpadanja las se svetuje vsem, ki se bojujejo z izpadanjem las, imajo lase poškodovane in jim je bila svetovana regeneracijska nega las ipd.  

Lase posuši s sušilcem. Kaj je sušilec? Ja fen, seveda. Lase po pranju vedno posuši. Tako preprečiš nastanek novih bakterij, vzdržuješ osnovni ph lasišča in preprečuješ frizzy ali napihnjen videz las.

Ne pozabi, zdravje lasišča je na 1. mestu.

Nanos olj ali serumov. Od las je odvisno, če potrebuješ po prnaju las nanesti še olje ali ne. Imaš rada olje? Potem nanesi oljnat produkt. Pozamo pa tudi fluide in serume, ki ne puščajo oljnatega videza, se hitro vpijejo in naredijo lase mehke in sijoče. Izbiro prepuščam vam.

Za več vprašanj o posameznih produktih napiši vprašanje naši svetovalni ekipi, ki ti bo z veseljem obrazložila vse podrobnosti glede nege las.

 

xoxo,

Tina Š.

 

 

Nazaj na spletni dnevnik